Znanstvenici na sveučilištu u Teksasu ispitali su kako utječe raspodjela unosa proteina kroz dan na mišiće i njihovu izgradnju. Dvije skupine zdravih odraslih ispitanika uzimali su 100 grama proteina dnevno. U prvoj skupini ispitanici su uzimali proteine onako kako je u prosjeku tipično za našu populaciju što znači manje količine proteina za doručak i ručak, a najviše za večeru. Druga skupina ispitanika uzimala je jednaku količinu proteina za doručak, ručak i večeru. U drugoj skupini koja je ravnomjerno rasporedila unos proteina u toku dana zabilježena je za 25% veća izgradnja mišića (sinteza proteina) u odnosu na prvu skupinu ispitanika koji su najveći dio proteina pojeli za večeru.
Rezultati ovog  ispitivanja pokazuju da je ravnomjerno raspoređivanje unosa proteina u danu bolje za održavanje i povećavanje mišićnog tkiva. Ovo potvrđuje ono što već većina bodybuildera i sportaša zna,a to je da nije samo bitno koliko proteina unosimo nego i kada. 
Reference:
Paddon-Jones D, Layman D, Mettler J, Sheffield-Moore M, Arentzon-Lantz E, English K, Mamerow M, Casperson S, Dietary Protein Distribution Positively Influences 24 Hour Muscle Protein Synthesis In Healthy Adults, Journal Of Nutrition doi: 10.3945/jn.113.185280