Carborelease (waxy-maize)

179,00 kn (23,76 €)

CARBORELEASE je jedinstveni proizvod bez šećera, koji sadrži najkvalitetniji dugo-lančani kompleksni ugljikohidratkoji se dobiva kroz poseban složeni tehnološki proces iz visokomolekularnog kukuruznog škroba.

Obriši

179,00 kn (23,76 €)

Okus
Odabir je obavezan
Bez okusa
Clear selection
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
Proizvođač: Bigman Nutrition
Pakiranje: 2kg
Okus: Bez okusa
SKU: N/A Kategorije: ,

CARBORELEASE

  • brza apsorpcija
  • bez šećera ili jednostavnih ugljikohidrata
  • bez probavnih smetnji, grčeva ili nadimanja
  • brzo punjenje energije i glikogenskih rezervi u mišićima

 

CARBORELEASE je jedinstveni proizvod bez šećera, koji sadrži najkvalitetniji dugo-lančani kompleksni ugljikohidratkoji se dobiva kroz poseban složeni tehnološki proces iz visokomolekularnog kukuruznog škroba. Ovaj oblikugljikohidrata se u engleskom jeziku naziva waxy-maize. Ono što čini waxy-maize posebnim u odnosu na npr. maltodekstrin ili dekstrozu (glukozu) je da ima velikumolekularnu težinu zbog čega brže prolazi kroz želudac te na taj način brže dospijeva u krvotok.

CARBORELEASE prirodno sadrži velike količine glukoznog polimera amilopektina velike molekularne mase, te sadržii ostale razgranate polisaharide tj. kompleksne ugljikohidrate koji se zbog male osmolarnosti brzo apsorbiraju iz crijeva ukrvotok te tako brzo pune potrošene glikogenske rezerve u mišićima nakon treninga.

CARBORELEASE je idealan izvor ugljikohidrata za profesionalne sportaše i sve aktivne pojedince.Big Man Nutrition sadrži čisti visokokvalitetan waxy-maize. BigMan Nutrition je certificiran s ISO 22000 i HACCP certifikatima što garantira vrhunsku kvalitetu proizvoda.

 

Dodatne informacije

Brandovi

Bigman Nutrition

Okus

Bez okusa

Pakiranje

2kg

Sastav

Način primjene

70 g praška umiješati u 400 ml vode, soka ili mlijeka smanjene masnoće i uzeti pola sata prije fizičke aktivnostite odmah nakon fizičke aktivnosti.

Pitanja i odgovori

1. Što je Big Man CARBORELEASE ?
Big Man CARBORELEASE je čisti oblik komplesnog ugljikohidrata dobivenog iz kukuruza koji se zove waxy-maize. Dolazi upakiranju od 2 kilograma.

 2. Što čini Big Man CARBORELEASE boljim od konkurentnih proizvoda ?
Big Man CARBORELEASE sadrži kompleksan ugljikohidrat waxy-maize dobivenog iz kukuruza koji ima posebno razgranatumolekularnu strukturu, dok drugi proizvođači znaju u svoje proizvode stavljati linearno lančaste ugljikohidrate iz pšenicekoji znatno sporije prolaze kroz probavu i sporije dolaze u krvotok. Ovo u konačnici znači slabije punjenje energetskih rezerviu mišićima u odnosu prema waxy-maizu u CARBORELEASE-u.

 3. Što je u stvari waxy maize ?
Waxy maize je kompleksan ugljikohidrat koji se dobiva iz kukuruza, a ispod mikroskopa mu struktura sliči pčelinjem saću zbograzgranatih lanaca ugljikohidrata iz čega je i derivirano njegovo ime, waxy – vosak, saće + maize- kukuruz.

 4. Koje su prednosti waxy-maizea u odnosu na druge ugljikohidrate ?
Waxy maize ima veliku molekularnu težinu i malu osmolarnost što u prijevodu znači da se neće dugo zadržavati u želucu, već će brzo otići u tanko crijevo iz kojeg će se apsorbirati u krvotok (brže od dekstroze ili maltodekstrina). Jednom kad se nađe u tankomcrijevu, zbog svoje razgranate strukture daje puno više pojedinačnih jedinica dekstroze (glukoze) od bilo kojeg drugog ugljikohidratazbog čega se u krvotok apsorbira više glukoze, što u konačnici brže puni glikogen u mišićima tj. energetske rezerve u mišićima.

 5. Zbog čega su ugljikohidrati bitni za mišić ?
Ugljikohidrati predstavljaju energiju za mišićni rad te bez njih mišić ne bi mogao podnjeti fizičke napore. Također, prilikom ulaska umišić, ugljikohidrati za sobom “otvaraju” kanale prema mišićnoj stanici kroz koje dodatno ulaze i sve druge hranjive tvari poput proteina,vitamina, minerala i drugih tvari.

 6. Tko može imati koristi od primjene Big Man CARBORELEASE-a?
Sportaši i aktivni pojednici koji se bave sportovima visokog intenziteta (anaerobni sportovi) ili niskog intenziteta (aerobni sportovi).Ovo općenito obuhvaća bilo koju fizičku aktivnost ili sport.

 7. U kojim okusima dolazi Big Man CARBORELEASE?
Big Man CARBORELEASE je neutralnog okusa tako da je pogodan za miješanje u bilo koji napitak ili proteinski shake jer mu nemijenja okus.