Bez puno duljenja, u ovom članku iznijeti ću vam 5 loših navika za koje smatram da jako crpe vašu energiju te ću kratko obrazložiti zašto je to tako. Siguran sam da ćete se i vi pronaći u nekim od ovih stavki! Pa bez puno duljenja, krenimo…

  1. Uvijek ste na socijalnim mrežama
  2. Konstantno brinete i razmišljate o stvarima na koje ne možete utjecati
  3. Ostajete dugo budni
  4. Živite u prošlosti
  5. Imate loše prehrambene navike

Uvijek ste na socijalnim mrežama
Socijalne mreže su genijalna stvar, osim kad to prestanu biti. A kad je to? Kad ste neprestano na instagramu, facebooku i twitteru, a ne zarađujete od socijalnih mreža. Previše vašeg vremena odlazi na scrollanje nepotrebnog sadržaja gdje više manje gledate tuđe živote.

Instagram i savršeni životi, savršena tijela, fitness modeli, mogu negativno utjecati na vas. Stvaraju lažnu sliku i podižu ljesticu na nešto što je mnogima nedostižno. Vrlo često je i fake. Photoshopiranje tijela, slikavanje pored aviona govoreći da je privatni jet i slično može mnoge ljude obeshrabiti u vlastitom životu.

Socijalne mreže su dobre, ali koristite ih u prave svrhe i ne zadržavajte se više od 30-45 min vašeg vremena u danu na njima, ako to nije potrebno i nemate svoj biznis na njima.

Konstantno brinete i razmišljate o stvarima na koje ne možete utjecati
„Overthinking“ je umjetnost stvaranja problema tamo gdje ih nema. No, svi smo se našli ovdje. Mnogi među nama imaju ovaj problem, pa čak i ja. Povremeno. Vrlo često brinemo o stvarima u životu i njihovim ishodima, no ono što svi moramo shvatiti jest da 95% stvari u životu jednostavno nije bitno. Quote je koji sam pokupio od Gary Vaynerchuck-a! J

Briga i strepnja oko nečeg stvara stres. Stres povisuje kortizol koji kad je kronično povišen i neprestano dovodi do niza negativnih stvari u našim tijelima. Naučimo anulirati nepotrebno, dajmo sve od sebe u situacijama koje možemo kontrolirati, nadajmo se pozitivnom ishodu i prihvatimo da stvari nikada neće biti idealne. Sve je to normalno. Lakše ćemo disati.

Ostajete dugo budni
Mislim da ovo ne treba pretjerano objašnjavati. Ako ostajete budni dugo u noć, dižete se rano ujutro, biti ćete neispavani, umorni, nećete biti fokusirani na zadatke ispred sebe, a vaš trening će patiti. Ukoliko to radite gotovo svakodnevno, nemojte se čuditi zašto ne napredujete u svojim fitness ciljevima. Želite rezultate? Budite disciplinirani. Ugasite mobitel, TV, upalite sobnu lampu i čitajte knjigu prije spavanja.

Živite u prošlosti
Ako ćete stalno govoriti kako ste  izgledali prije 2 godine, kako ste bili snažni kad ste radili to i to, nećete ići naprijed. Što je bilo, bilo je. Bili ste snažni, a onda ste se povrijedili i sad u gymu više pričate s ljudima nego što trenirate? Pa normalno da nećete opet biti snažni. Fokusirajte se na ono što morate napraviti, postavite neke nove ciljeve i krenite u ostvarenje istih.

Prošlost je prošlost.

Imate loše prehrambene navike
Ako se loše hranite i usvojili ste loše navike, imati ćete nisku razinu energije kroz dan, nećete imati rezultata u gymu, a generalno ćete se osjećati „shitty“. Cijenite sebe, svoje tijelo i na koncu svog partnera ili djecu. Ako imate svoju obitelj, dugujete njima biti zdravi i fit.

 

No comment

Odgovori