5. NAČIN PLAĆANJA PROIZVODA

5.1. Odabir načina plaćanja

Naručene Proizvode i dostavu, Kupac će platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje Proizvoda je moguće izvršiti :

  • Plaćanje pouzećem *
  • Plaćanje online kreditnim i debitnim karticama
  • Izravni bankovni prijenos (internet bankarstvo)

Detaljnije upute o načinu i vrstama plaćanja možete pročitati u nastavku.

*NAPOMENA: za RH je UVIJEK moguće plaćanje pouzećem (osim za neke otoke i udaljenija područja) , ali za ostale države unutar EU i regije NIJE MOGUĆE plaćanje pouzećem, već ISKLJUČIVO kreditnim/debitnim karticama. Dostupnost plaćanja pouzećem ovisi od dostavne službe te je takva mogućnost podložna promjenama od strane dostavne službe. Tako da ćete od nas uvijek dobiti povratnu informaciju na email ili broj vašeg telefona ako “plaćanje pouzećem” nije moguće na vašem području.

5.1.1. Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem)

Ukoliko se Kupac odluči za plaćanje prilikom preuzimanja, pošiljke robu Kupac je dužan platiti tek prilikom preuzimanja iste. Račun za naručeni proizvod Kupac je dužan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda. Plaćanje dostavljaču moguće je samo novcem u gotovini. U slučaju da Kupac nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Troškovi dostave su uračunati u cijenu neovisno o vrsti i količini naručenih proizvoda .

5.1.2. Plaćanje karticama

Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama autorizacija plaćanja vrši se automatski. Prodavatelj snosi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne/debitne kartice korisnika. U slučaju neuspješne autorizacije plaćanja postupak kupovine se prekida. Kupac je odgovoran za ispravnost podataka koji su navedeni korištenjem webshop usluge.

Usluge kartičnog plaćanja za Prodavatelja provodi WSPay™ usluga poduzeća Webstudio d.o.o. WSPay™ je sustav koji višestrukim šifriranjem i posebnim kanalima manipulira podacima. WSPay™ primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između Webstudio sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla). WSPay™ sustav instaliran je na poslužiteljima pod kontrolom poduzeća Webstudio d.o.o.

Prodavatelj ne preuzima odgovornost za eventualne izravne ili neizravne štete koje Kupci mogu pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostu. upnosti WSPay™ usluge.

5.1.2.1 Jednokratno plaćanje debitnim/kreditinim karticama na WEB SHOPU

Na web shopu je moguće jednokratno plaćanje debitnim/kreditnim karticama izdanim od SVIH banaka. Prihvaćaju se sljedeće kartice:
– Master Card
– VISA
– Diners
– VISA Premium

5.1.2.1.1 Jednokratno plaćanje debitnim/kreditinim karticama u FIZIČKOJ PRODAVAONICI

U fizičkoj prodavaonici je moguće jednokratno plaćanje debitnim/kreditnim karticama izdanim od SVIH banaka. Prihvaćaju se sljedeće kartice:
– Master Card
– VISA
– Diners
– VISA Premium
– UnionPay International

5.1.2.2 Plaćanje na rate debitnim/kreditnim karticama na WEB SHOPU

Na web shopu je moguće obročno plaćanje na 2 – 6 rata, ako je iznos kupovine najmanje 66,36 eur (500 kuna)* s debitnim/kreditnim karticama izdanim od sljedećih banaka:

1. Kartice izdane od Zagrebačke banke:
– MasterCard standard
– MasterCard gold
– MasterCard go!
– MasterCard platinum
– VISA

– VISA Business
– VISA Avenue Mall

2. Kartice izdane od Privredne banke:
– VISA Premium
 VISA Inspire
– VISA

3. Kartice izdane od Erste banke:
– Diners

(* obročno plaćanje će se automatski aktivirati na WSPay™ sučelju ako je zadovoljen minimalni iznos košarice od 66,36 eur (500 kuna), te ako plaćate jednom od iznad navedenih kartica poslovnih banaka)

5.1.2.2.1 Plaćanje na rate debitnim/kreditnim karticama u FIZIČKOJ PRODAVAONICI

U fizičkoj prodavaonici je moguće obročno plaćanje na 2 – 6 rata, ako je iznos kupovine najmanje 66,36 eur (500 kuna) s debitnim/kreditnim karticama izdanim od sljedećih banaka:

1. Kartice izdane od Zagrebačke banke:
– MasterCard 
– VISA

2. Kartice izdane od Privredne banke:
VISA
– VISA Premium

5.1.3 Plaćanje bankovnom uplatom

Uplata na žiro račun odnosi se na plaćanje unaprijed, prijenosom sredstava na naš žiro račun, a može se izvršiti općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom.

Podaci za uplatu na račun:

Primatelj: Sanea d.o.o.

IBAN:HR84 2360000 1101 293 014
Model: 00
Poziv na broj: broj narudžbe
Opis plaćanja: Proteini Outlet – narudžba – (upišite broj narudžbe)
Iznos: upišite novčani iznos vaše narudžbe

Narudžbu šaljemo onoga trenutka kada evidentiramo uplatu na našem žiro računu (uobičajeno u roku od 24 sata).

Molimo Vas da izvršite uplatu na račun u roku od 3 dana nakon narudžbe jer se neplaćena narudžba automatski poništava nakon 3 dana. Ukoliko nakon tog perioda želite isti proizvod potrebno ga je ponovo naručiti.

5.2. Izvršenje plaćanja

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane kurirske službe ili u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice tj. potvrde uplate na žiro račun u slučaju plaćanja direktnom uplatom na račun.

5.3. Račun

Račun će biti priložen u paketu (ili jednom od paketa ukoliko se naručena roba isporučuje u više paketa), osim u slučaju da je adresa za isporuku različita od adrese kupca. U tom slučaju račun će biti poslan e-poštom na adresu kupca.