Blagdani su pred vratima, a s njima i sve one fine stvari kojih se cijelu godinu suzdržavamo, stoga je izuzetno važno da sad ne pokleknemo, ako nismo dosad. Znate o čemu pričam… kolači, prikle (fritule), kuhano vino, pečenje s visokim udjelom masnoća i slično.
Fitness centri će imati prilagođeno radno vrijeme tijekom ovih praznika, mnogi ni neće raditi, stoga kod mnogih trening neće biti moguć. A s druge strane, blagdani su. Trebali bismo ih provesti s bližnjima. Tih dva, tri dana, neće nam biti ništa ako ne budemo dizali željezo.

Opet, ovo su neke male strategije koje bi vam mogle pomoći da preživite blagdane i ne „pokvarite“ ono što ste mukotrpno dosad gradili.

Krenimo…

  1. Veliki ručak ili večera s bližnjima? Jedite laganije obroke kroz ostatak dana

Ovo je prilično jednostavna strategija koja pali. Dakle, ukoliko uobičavate imati badnji ručak i večeru sa svojima te božićni ručak i večeru, onda vam savjetujem da ostali obroci sadržavaju samo protein. Dakle, na tim obilnijim obrocima nećete se puno suzdržavati od izbora hrane, ali opet neka pravila (ovisno o vašim dugoročnim ciljevima) će postojati. Ovo je sad individualno.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

  1.  Planirate jesti vani, u restoranu?

Ok, provjerite meni restorana prije nego napravite rezervaciju. Mnogi restorani imaju menije na svojim web stranicama, a i ako nemaju, jedan telefonski poziv da ugrubo saznate što je top 3 u restoranu, neće škoditi…better be prepared than sorry.

S druge strane, uvijek možete imati custom jelo u restoranu. Iako kod nas to nije običaj (vani je potpuno normalno), vi možete doslovno naručiti jelo po svojim željama. Naravno ovo mora biti u okvirima ponude restorana.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

  1. Što je s desertom? Pick your poison….

Deserti mogu biti tricky. Ukoliko je vaš cilj smanjenje potkožnog masnog tkiva, dakle želite smršaviti, onda biste trebali izbjegavati deserte u vidu kolača i sl. Možda bi najbolje bilo da se držite kave nakon obilnijeg obroka.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

  1. Ručak je kod vas? Odlično…

Ukoliko vi pripremate ručak ili večeru za blagdane ovo će biti veoma lagano za držati se plana. Za bližnje pripremite uobičajena tradicionalna jela, a za sebe izdvojite pokoji komad krtog mesa, bez puno masnoća. Umjesto krumpira, mlinaca i sličnog, pripremite si zdjelu salate uz ručak (pod pretpostavkom da pazite na formu).

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

  1. Izbjegavajte alkohol.

Easier said than done, zar ne? Kad je obitelj na okupu, nema ničeg ljepšeg od dobre hrane i malo alkohola. No, ovaj dio može biti zeznut. Znamo da alkohol sadržava 7 kalorija na 1g...kako mi kažemo…šuplje kalorije. Ukoliko alkoholu nadodate gazirane napitke, ovo može biti potpuna katastrofa. Stoga, ukoliko vam je stalo do forme i izgleda, držite se samo zdravice prije jela.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

  1. Keksi, keksi, keksi.

Na svakom koraku, na svakom stoliću, gdje god i koga god posjetite, biti ćete pred izazovom. Znate one male suhe kekse koje nikada ne jedete, ali odjednom imate ogromnu želju za njima upravo sad za Božić? Da, ti keksi. Što ćemo s njima?  Ti mali zlikavci mogu imati od 50-100 kalorija po komadu, a ako ih je radila starija osoba, računajte da imaju oko 100 kalorija po komadu. Okay, možda malo manje, ali znate o čemu pričam. Stariji ljudi ne koriste steviju niti kokosovo brašno kad rade kolače, oni ih rade s puno šećera, pekmeza i sl.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

Koja nam je strategija? Ako ste se dosad mučili da izgubite nakupljene kilograme, nemojte sad posrnuti. Nije vrijedno.  No, ako smatrate da ste ipak zaslužili malo se opustiti, a opet mislite biti umjereni, smatram da kekse jedete poslije ručka ili večere s bližnjima.

Najgora stvar koju možete napraviti jest da ih grickate kroz dane. Pojedite nekoliko komada nakon ručka uz kavu i priču s bližnjima.

  1. Krećite se

Cardio, cardio, cardio. Gym ne radi? Još bolje. Otiđite u prirodu sa svojim nećacima, sestrom, bratom, bližnjima prije ili poslije obroka. Budite u prirodi i krećite se. Hodajte. Ovo je vrijeme kad se trebate opustiti, ali opet, možete biti aktivni. Budite aktivni. Nemojte ležati.

kako-prezivjeti-blagdane-proteini-outlet-4

No comment

Odgovori