Kad je riječ o mršavljenju generalno, mnogi se uhvate u koštac s onim stvarima koje u početku čine jako malu, ili gotovo nikakvu razliku.

Vidimo to svakodnevno, a možda ste se i vi našli u takvoj poziciji. Umjesto fokusiranja na ono što je zaista bitno (poput stvaranja kalorijskog deficita, treninga s opterećenj, dovoljno sna…) ljudi znaju svoju energiju usmjeriti na namirnice bez glutena (kriveći gluten za fat gain), organske namirnice, suplemente i ton cardija.

Ove stvari mogu imati utjecaja na vaše gubljenje masnog tkiva, no tek kad ste posložili prioritete i kad znate što je zapravo najbitnije u čitavoj toj priči.

Da ne duljim previše, napisati ću vam 6 najbitnijih stavki za fat loss, koje trebaju činiti vaših 95%, a potom 6 stavki za preostalih 5%, ono što definitivno može biti od koristi ako je vaših 95% usmjereno gdje treba.

95%

 1. Stvaranje kalorijskog deficita.
 2. Osigurajte dovoljno proteina u danu.
 3. Pobrinite se da imate dovoljno sna (7-9h, ovisno o vašoj potrebi).
 4. Kontrolirajte stres.
 5. Fokusirajte se na cjelovite namirnice, uključite sve (voće, povrće, bjelančevine, masti).
 6. Trening s opterećenjem.

5%

 1. Adekvatna suplementacija.
 2. Omjeri ugljikohidrata i masti
 3. Mali trikovi u dijeti (npr. intermittent fasting).
 4. Tajmiranje obroka
 5. Cardio.
 6. Fokusiranje na sastojke u prehrani.

Što manje komplicirate stvari, biti će jednostavnije pridržavati se onog čega biste se trebali pridržavati. Gledati koliko štetnih sastojaka ima na 0,5l nekog gaziranog pića i biranje onog s manje nepoznatih riječi, neće napraviti puno koristi.

Jednostavnije ih je potpuno izbaciti, jer uglavnom nose jako puno tekućih kalorija, koje bi bilo puno bolje sačuvati za neki kruti obrok. Biranje tjestenine bez glutena je ok ako imate celijakliju, no ako smatrate da vas je gluten udebljao, varate se. Udebljao vas je višak kalorija i nedovoljno kretanja u danu.

Posložite svoje prioritete, a ovih 5% ubacite strateški za bolje rezultate.

No comment

Odgovori