Loš trening. Svi smo ih imali. Svi ih imamo. Svima nam se dogodi jedan od onih dana kad ništa nije kako treba, kad je kilaža na čučnju neuobičajeno teška, mišići nemaju željenu kontrakciju, ne možete postići pump

Neki dani su bolji od drugih, nekad ćete ušetati u gym i osjećati se odlično, a sve što radite ići će po loju.  Nema pravila.

No, nekada morate preispitati što se dogodilo taj dan, proteklih tjedan dana ili proteklih nekoliko tjedana koji su mogli dovesti do te situacije.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih možete imati loš trening.

  1. Niste koncentrirani.

Problemi na poslu, problemi kod kuće, neprestana zvonjava mobitela, poruke, whatsapp,  razmišljanje o obavezama i drugim stvarima koje morate obaviti mogu narušiti vaš trening. Kad je vrijeme za trening, ostavite mobitel u ormarići u tih sat vremena se posvetite sebi.

Nakon treninga ćete biti čistog uma i vrlo lakše pronaći rješenje za situaciju u kojoj se nalazite. Ukoliko glavu razbijate oko tog na treningu, imati ćete loš trening i nećete naći rješenje.

  1. Upali ste u rutinu.

Rutina je dobra. Dok ne postane loša. Kad je rutina loša? Rutina postaje loša kad uvijek radite iste stvari na treningu, istu kilažu, iste vježbe. U ovakvim slučajevima morate postaviti izazov samom sebi, bilo da je riječ o povećanju kilaže, broja setova, ponavljanja ili rotaciji pojedinih vježbi, nešto morate izmijeniti. Postavljajte si izazove i ciljeve.

  1. Prehrana nije na razini.

Ako ste imali loš trening, analizirajte svoju prehranu za taj dan. Jeste li pojeli sve obroke koje ste trebali do treninga? Ako niste, jeste li se pobrinuli da je vaš preworkout obrok imao ugljikohidrate? Ako niste ni to, jeste li osigurali dovoljno kvalitetnih kalorija u danu da taj trening bude dobar? Ovo su pitanja na koja si morate dati odgovor. Vrlo često, u strci i gužvi zaboravimo jesti, pa preskočimo obrok ili jednostavno ne stignemo jesti. Pa ako trenirate kasno popodne, a pojeli ste jedan obrok i neki mali međuobrok, moguće je da nemate dovoljno energije za trening. Prehrana je od inimne važnosti kao i hidracija.

  1. Nemate dovoljno sna.

Ukoliko se noć prije treninga niste dovoljno naspavali, a imali ste težak i naporan dan, nemojte se čuditi ako vaše performanse na treningu budu slabe. San je, poput prehrane veoma važna stavka u kvaliteti vašeg treninga. Adekvatan odmor i oporavak su must.

  1. Zaboravili ste popiti svoje suplemente.

Suplementi nisu od presudne važnosti za kvalitetan trening, barem ne ovi koje ću spomenuti sad, ali su od presudne važnosti kad ste na trening došli na kraju napornog dana.

Dakle, ovdje govorim o preworkout matricama i kofeinu. Ukoliko je vaš dan bio jako naporan i stresan, energiju za rad i odgađanje umora možete postići s jednim od ova dva suplementa. Oni služe upravo za ovakve situacije. Stoga ako ste ih zaboravili popiti, propustili ste dobru šansu da vam pomognu „izgurati“ solidan trening.

No comment

Odgovori