Svi većinom kada žele izgubiti kilograme otvore internet i traže različite dijete kako bi izgubili kilograme, neki se čak i izgladnjuju kako bi smršavili. Ali, što se događa kada se prestane pratiti ta dijeta?

Uzmimo za primjer žene prosječnih godina koje pronađu dijetu gdje piše izbaciti ugljikohidrate i ne jesti poslije npr. 18-19h.
Ta dijeta im čak i krene funkcionirati jer su smanjile određeni broj kalorija ako uz ručak i večeru ne jedu kruh, već tu se gubi oko 300kcal., zatim ne jedu tjesteninu koja također sadrži dosta ugljikohidrata, zatim nakon određenog vremena ta dijeta da rezultata i izgubi se poneki kilogram kroz koji mjesec.

Što se događa kada se prestane s dijetom?
Kada se prestane sa takvom dijetom, većina njih se vrati uobičajenim navikama i još brže vrate sve te kilograme koje su dugo skidale i od toga onda na kraju nema ništa.

Pravi način za gubljenje kilograma
KALORIJSKI DEFICIT

Što to znači? Kalorijski deficit znači da ako dnevno kroz sve aktivnosti radimo od 00:00h do 23:59h potrošimo npr. 2500kcal, mi kroz prehranu moramo unesti manje kalorija. Za početak preporučam između 300-400kcal, a kasnije između 400-500kcal.

To je jedini pravi način na koji ne morate izbacivati određene namjernice iz prehrane, niti koristiti ikakve dijete da bi došli do vizije “savršenog”.

Zato prestanite čitati svakave dijete jer one djeluju samo u periodu kada se koriste, nakon njih vraćate kilograme puno brže nego što ste ih izgubili.

No comment

Odgovori