Ljeto je tu. Vrijeme nam je, moramo priznati, pomalo neobično, pa tako imamo nekoliko kišnih ljetnih dana s malim padom temperature i potom izrazito vruće i sparne dane.
Ovaj recept je upravo za te vruće, sparne i teške dane kad nam se neda puno provoditi u kuhinji i dodatno se grijati pored pećnice. Ovo je jedan od onih „3 minute meals“ recepata.
Izvrsna stvar kod proteinskog pudinga je ta što ga možete pripremiti umjesto doručka, ako nemate baš apetita ujutro, kao međuobrok, ili pak kao obrok prije spavanja da se malo zasladite.

Za pripremu ovog pudinga koristio sam alpsko mlijeko, 1 mjericu GymBeam PROTEIN PUDDING (okus: double chocolate chunk) te 1 šaku (90 grama) kombiniranog šumskog voća (maline, kupine, crni ribiz, borovnice, ekvivalentno).

Kako pripremiti puding?
U zdjelu ili shaker ulijte 1-1.5 dcl mlijeka ili vode skupa s jednom punom mjericom proteinskog pudinga te miješajte ili promućajte dok smjesa ne postane gusta. Smjesu izlijte uz pomoć žlice u zdjelu ili čašu u kojoj želite servirati puding te po želji nadodajte voće na vrh pudinga.

Količinu proteina možete samostalno dozirati i povećati na jednostavan način da poduplate mjericu proteinskog pudinga ili čak da ga umiješate s mjericom whey proteina. To je na vama.

Obzirom na trenutni sastav ovog pudinga, savršeno bi došao kao nekakav međuobrok.

Nutritivni sastav pudinga (s fotke):
• Proteini 20g
• Ugljikohidrati 21g
• Masti 2g

No comment

Odgovori