Članak napisao: Ivan Oberan, osobni trener i fitness stručnjak (ovaj desno na slici iznad u bijeloj majici :)))

1. Ne gledam TV.
2. Ne čitam portale, čitam literaturu svog interesa.
3. Idem spavati prije ponoći (uglavnom oko 22:30)
4. Izbjegavam druženja s ljudima koji ne dijele moju viziju i uvijek imaju nešto negativno reći o mojim životnim koracima, pothvatima.
5. Asertivniji sam.

1. Otkako smo maknuli TV iz spavaće sobe, soba je postala mjesto za odmor i relaksaciju. Čak ni u dnevnom boravku ne gledamo baš TV. Rijetko. Ovih dana vrtim se na Tvu u sklopu reklame za Ožujsko. Vidio sam se doslovno jednom. Nakon utakmice s Argentinom. Izmamilo mi je osmijeh na licu, ali još veći osmijeh imam kad mi šalju poruke da su me vidjeli.

2. Ne čitam portale. Portali kao i TV imaju ogromnu sposobnost podsvjesne manipulacije građana. Mišljenja sam da su nam stavovi nametnuti i dok mi gubimo vrijeme na vijesti koje nam nameću, iza kulisa se odvija druga priča. Šira slika je drugačija.

3. Odlazak na počinak prije ponoći je velika stavka za mene. Jedna sam od onih osoba koja je redovno išla spavati oko 1-2 iza ponoći. Sad je priča malo drugačija. Vjerujem da je ovo izuzetno bitna stvar. Ako želite bilo što postići u životu, morate biti odmorni, fokusirani.

4. Nekad su upravo vaši najbliži ti koji će vas kočiti da idete naprijed u životu. Oni to ne rade jer imaju zločeste namjere, upravo suprotno. Ali dovoljno da povlače ručnu kad vi ubacujete u petu brzinu. A ako vam to rade prijatelji, mogućnost je da su ljubomorni. Ne mora značiti, ali imajte to na umu.

5. Ako se nećete zauzeti za sebe, tko će? Ne dajte na sebe, ne lomite se i nedajte da vas vrte oko malog prsta. Drugima to neće biti drago, posebice kad jasno kažete NE, na neke stvari koje se traže od vas. Posebice u poslovnim svijetu. Usudio sam se tražiti ono što želim, jasno i direktno kažem što mislim, preuzimam odgovornost za svoje postupke i vrlo jasno prepoznajem da nisam odgovoran za tuđe.

Kako ove stvari imaju veze s fitnessom? Imaju. I to velike. Ako navečer dubite ispred Tv-a, nećete se moći adekvatno odmoriti za naredni dan. Navečer biste trebali umiriti organizam, smanjiti svjetla i omogućiti lučenje melatonina. Sa svim upaljenim elektroničkim uređajima, to je nemoguće. Kasni odlazak u krevet je uskoro povezanim s prethodno spomenutim.

Negativni ljudi, tuđa mišljenja mogu nepovoljno utjecati na vas, ako im dopustite. Ako vam uđu u glavu, uvjerit će vas da ono što radite nije dobro. Kad je riječ o fitnessu i mišljenjima drugih, onda znate o čemu ovdje pričam. Ako usvojite neke od stvari koje sam ja usvojio omogućit će vam da se razvijate kao osoba.

No comment

Odgovori