Držati se režima prehrane, posebice kad želimo reducirati potkožno masno tkivo i izgubiti par kilograma općenito, može biti teško. Ne mora to uvijek biti tako, ali uz današnji način života i prepreke na svakom uglu, svakako otežavaju taj proces.

Imati svoje ciljeve je odlično, ali nekad to može biti jako stresno. Posebice ako ste gladni. A to će se u jednom trenutku dijete sigurno dogoditi. Što budete bivali mršavijim, to će glad biti veća. U ovom članku iznijeti ću vam nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da umanjite tu glad te da izbjegnete moguće prejedanje.

Prva stvar koju bih volio istaknuti jest voda. Pobrinite se da pijete puno tekućine, primarno vode kroz dan. Mnogo puta u danu će vam se učiniti kao da biste mogli nešto prigristi, ali ako se vaša „glad“ utaži jednom čašom vode, onda ustvari i niste bili zapravo gladni. Netko je jednom rekao: „ako mislite da ste gladni i pojedete jabuku, a vaša glad nestane, onda ustvari niste ni bili gladni“.
Moguće je da ste zapravo bili blago dehidrirani. Blaga dehidracija utječe na način da šalje lažne osjećaje gladi. Ako ostanete hidrirani tijekom dana, nećete imati ovih problema.

Povećajte svoj unos proteina. Protein je makronutrijent koji će nam najdulje ostaviti osjećaj sitosti. Od sva tri nutrijenta svakako je jedan kojeg možete pojesti najviše, bez grižnje savjesti. Prioritiziranjem unosa proteina vaša sitost biti će veća u odnosu na dijetu s većim unosom ugljikohidrata, pa čak i masti, usudio bih se reći.

Puno je teže pojesti 300 grama kuhanih pilećih prsa nego zdjelu tjestenine ili čak mlinaca. Što će vas ostaviti dulje sitim? U pravu ste, kuhana pileća prsa. Nije zabavno to jesti, ali je činjenica.

Više povrća nego što mislite i nešto voća. Ideja leži u povećanju unosa vlakana. Povrće spada u skupinu namirnica koja su bogata svojim volumenom, a niska u kalorijama, napakirana vlaknima koja će vas držati sitim, a opet ćete s lakoćom biti u kalorijskom deficitu. Zdjelica zelene salate s pilećim prsima vas neće dugo držati sitim, stoga pronađite povrće koje možete napakirati u tanjur s mesom.

Posegnite sa šalicom crne kave. Ako niste fan kave, žao mi vas je. To je apsolutni life saver u ovakvim situacijama. Izvrstan je mini booster vašeg raspoloženja, ali i energije koji će vam pomoći pri treningu kad se osjećate iscrpljeno i gladno. Nećete srušiti rekorde u gymu pijući crnu kavu s restrikcijama kalorija, ali će vam pomoći. A napravit će malu suspresiju apetita.

Nadam se da će vas ovi mali savjeti koje i sami znate podsjetiti da biste zapravo trebali primjeniti napisano, jer male stvari su one koje rade razliku između uspjeha i neuspjeha.

No comment

Odgovori