Tjelovježba ima brojne benefite po zdravlje pojedinca. Poboljšava memoriju, sprječava pojedine bolesti, smanjuje rizik od mnogih drugih bolesti, pomaže kontroli tjelesne težine i generalno se osjećamo puno bolje kad vježbamo.

Još jedan ogroman plus kad je u pitanju tjelovježba…čini čuda za naš seksualni život. Kako?

Tjelovježba nam pomaže da se osjećamo sexy
Osobe koje svakodnevno vježbaju imaju veće samopouzdanje, osjećaju se više sexy, atraktivnima i veći su izgledi da će takve osobe biti seksualno aktivnije, prenosi dr. Tina Penhollow (Departmend of Exercise Science and Health Promotion na Florida sveučilišu). Trening je afrodizijak, kako za muškarce tako i za žene. Kad je osoba zadovoljna izgledom svog tijela, veći su i izgledi da će ih htjeti pokazati svom partneru.

Tjelovježba poboljšava performans u krevetu
Svaki oblik tjelovježbe je dobar, a posebice trening s opterećenjem. Kad je osoba u formi i seksualni život je bolji. Sveučilište u Californiji je pokazalo da muškarci koji regularno vježbaju imaju znatno više intimnih odnosa sa svojim partnerima kao i mnogo više obostranih orgazama.

S druge strane, istraživanje rađeno u Texasu, pokazalo je da žene koje odlaze u teretanu imaju puno veću seksualnu želju nakon treninga.

Tjelovježba kod koje nam se ubrzava puls, disanje i mišićna aktivnost može poboljšati sekusalni pefromans kao i seksualno zadovoljstvo što generalno dovodi do boljeg seksualnog života.

Tjelesna aktivnost smanjuje stres – stres ubojica raspoloženja
Kad smo pod stresom, naše tijelo reagira na mnogo načina; od sabotiranja našeg treninga do narušenog libida. Stres je uzročnik lučenja kortizola u našem tijelu, koji kroz vrijeme negativno utječe na naš seksualni život, smanjujući želju za seksom.

Obzirom da tjelovježbom lučimo endorfine i smanjujemo kortizol (post workout), samim tim smanjujemo i stres. Tjelovježba smanjuje i depresiju kod ljudi što je također od velikog značaja za sekusalni život i libido.


Snaga, fleksibilnost, joga, cirkulacija & seks pozicije
Cardio je izvrstan za održavanje seksualnog zdravlja. Iako se na prvu ne čini posebno bitno, ali kod osoba iznad 40-ete godine, svakodnevna cirkulacija krvi u vidu hodanja, joggiranja, trčanja, plivanja i sl. smanjuje rizik od erektilne disfunkcije (kod muškaraca). Seksualna aktivnost je aktivnost čitavog tijela, stoga je bitno da držimo naše mišiće, krvne žile i živce u top formi!

Žene i joga. Joga je izvrsna za razvoj fleksibilnosti. Što je izvrsno…ako želite probati neke neuobičajene poze u krevetu.

….i?

Shvatili smo…tjelovježba je izvrsna za poboljšanje libida, seksualnog zdravlja i same učestalosti sekusalnih odnosa. Iako se ne čini na prvu, tjelovježba zaista čini čuda u mnogim aspektima naših života koje bismo trebali početi prepoznavati.

No comment

Odgovori