Akcija!

Creatine Monohydrate

25.00€ 21,25 
N.C. u zadnjih 30 dana: 25,00 

Cijena za j.m.: 70.83€/kg

Iskoristi priliku dok traje ponuda!

Creatine Monohydrate  (mikronizirani kreatin)

U sportskom svijetu dodataka prehrani kreatin monohidrat (creatine monohydrate) zauzima istaknuto mjesto. On je jedan od najispitivanijih i najproučavanijih tvari, te iza kreatina u obliku monohidrata postoji više od 200 studija.

25.00€ 21,25 
N.C. u zadnjih 30 dana: 25,00 

Okus
Odabir je obavezan
Izaberi
Bez okusa
Clear selection
Tumač cijena: Pogledaj ovdje
Proizvođač: Bigman Nutrition
Pakiranje: 300g
Okus: Bez okusa
SKU: N/A Kategorije: , ,

CREATINE MONOHYDRATE

  • 100% premium čisti kreatin monohidrat
  • super fina mikronizirana formula
  • povećava snagu i volumen mišićnih stanica
  • laboratorijski ispitan HPLC metodom
  • BEZ umjetnih boja i aroma

U sportskom svijetu dodataka prehrani kreatin monohidrat (creatine monohydrate) zauzima istaknuto mjesto. On je jedan od najispitivanijih i najproučavanijih tvari, te iza kreatina u obliku monohidrata postoji više od 200 studija.

Za kreatin je potvrđeno da povisuje tjelesne performanse u uzastopnim kratkotrajnim vježbama visokog intenziteta, što znači da se najveća korist može očekivati u sportovima koji zahtjevaju kratkotrajnu, eksplozivnu i ponavljajuću kontrakciju mišića poput bodybuildinga, fitnessa, trčanja na kratke staze (sprint), skoka u vis, drugih atletskih disciplina, plivanja, hrvanja, borilačkih sportova itd. Znači svatko tko se bavi sportom koji traži puni angažman mišićnih vlakana može imati koristi od uvrštavanja kreatin monohidrata kao dodatka u svoj plan prehrane.

Kreatin se i prirodno nalazi u organizmu te se u manjim količinama nalazi u različitim namirnicama životinjskog porijekla poput crvenog mesa. U organizmu se kreatin najviše nalazi u mišićima (čak 95%).

Mikronizirani oblik kreatina za razliku od “običnog” kreatina ima oko 20 puta manji promjer čestica. Ovo znači da će se bolje miješati u bilo kojem napitku i otopiti, a osnovni preduvjet da se nešto apsorbira u organizam je da se otopi, stoga se od mikroniziranog oblika može očekivati bolja apsorpcija i učinak.

Big Man Nutrition Kreatin Monohidrat je mikronizirani i čisti oblik kreatina.

BigMan Nutrition je certificiran s ISO 22000 i HACCP certifikatima što garantira vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Dodatne informacije

Brandovi

Bigman Nutrition

Okus

Bez okusa

Pakiranje

300g

Sastav

Sastojci: kreatin monohidrat (99,9%).

Način uzimanja

1 porcija = 3-5 g kreatina umiješati u 300-500 ml vode ili soka.
Uzimati 3-5 g kreatina 30-45 minuta prije fizičke aktivnosti na prazan želudac.

Pitanja i odgovori

1. Što je Big Man Creatine ?
Big Man Creatine je čisti mikronizirani oblik kreatin monohidrata. Dolazi u pakiranju od 300 grama.

2. Što čini Big Man Creatine boljim od konkurentnih proizvoda ?
Big Man Creatine sadrži kreatin u mikroniziranom obliku za razliku od konkurentnih proizvoda koji u ovom cjenovnom razredu nude kreatin koji nije mikronizirani.

3. Što je mikronizirani kreatin ?
Mikronizirani kreatin ima oko 20 puta manje čestice od uobičajenog kreatina. Smanjivanjem čestica povećava se aktivna površina, zbog čega je mikronizirani kreatin puno bolje topiv u vodi i drugim napicima u odnosu na običan kreatin. Bolja i veća topljivost je preduvjet za bolju apsorpciju, što u konačnici znači da se mikronizirani kreatin bolje apsorbira u organizam.

4. Sa čime treba miješati Big Man Creatine ?
Big Man Creatine se može miješati s vodom, sokovima ili mlijekom, ali je najbolje da se miješa s vodom radi brže i potpunije apsorpcije u organizam.

5. Koliko vode ili neke druge tekućine moram primjeniti ?
Uobičajeno je da se svaki gram kreatina zamiješa sa 100 ml vode. Znači da se 5 grama kreatina treba zamiješati u 500 ml vode kako bi se najbolje otopio tj. 3 grama u 300 ml.

6. Zašto se baš preporučuje voda za miješanje kreatina ?
Preporučuje se voda zato što je pH neutralna te zato što zbog svoje kemijske neutralnosti postoji najmanje vjerojatnosti da na neki način djeluje na kreatin. Različiti napici poput sokova imaju kiseli pH otopine, koji po nekim ispitivanjima uzrokuje razgradnju kreatina (mada ovo baš i nije na čvrstim temeljima) , dok tekućine poput mlijeka sadržavaju masnoće koje mogu “zaljepiti” crijevne resice i tako smanjiti apsorpciju kreatina. Stoga, najbolje se držati vode.

7. Koliko grama dnevno i koliko često moram piti kreatin ?
Najveća dnevna doza kreatina je 3 do 5 grama dnevno.
Znači da ga je dovoljno popiti jednom dnevno 3 do 5 grama na dan 30-45 minuta prije fizičke aktivnosti na prazan želudac ili u dane treninga (tjelovježbe) odmah nakon treninga, a u dane kada se ne trenira odmah ujutro prije doručka ili između obroka.

8. Da li je potrebna tzv. “faza punjenja” ?
Faza punjenja je stariji koncept koji se napušta, a podrazumijevao je uzimanje većih doza kreatina u prvih 10 do 14 dana.
Znači, nije potrebna faza punjena već je dovoljno uzimati 5 grama kreatina dnevno. Ova doza je dovoljna da se postigne zasićenje “skladišta” kreatina u mišićima kroz cca 3 do 4 tjedna, a i spriječiti će eventualne probavne smetnje.

9. Tko može imati koristi od primjene Big Man Creatine?
Sportaši i aktivni pojednici koji se bave sportovima visokog intenziteta (anaerobni sportovi) koji zahtjevaju kratkotrajnu, eksplozivnu i ponavljajuću kontrakciju mišića poput bodybuildinga, fitnessa, trčanja na kratke staze (sprint), skoka u vis, drugih atletskih disciplina, plivanja, hrvanja, borilačkih sportova itd.

10. U kojim okusima dolazi Big Man Creatine?
Big Man Creatine je neutralnog okusa tako da je pogodan za miješanje u bilo koji napitak jer mu ne mijenja okus.

11. Da li su druge forme kreatina, poput kreatin-etil estera, kreatin piruvata itd, učinkovitije od kreatin monohidrata ?
Ukratko nisu. Sve kliničke studije koje su uspoređivale kreatin u obliku monohidrata s drugim oblicima nisu pokazale niti bolju apsorpciju, niti bolje punjenje kreatinskih zaliha u mišiću. Čak naprotiv, pokazalo se da je kreatin monohidrat nešto superiorniji u punjenju kreatinskih zaliha u mišiću. Što se tiče apsorpcije, kreatin monohidrat ima skoro 100%-tnu apsorpciju (oko 99% po ispitivanjima) stoga je teško da ga neki drugi oblik može stići u ovome. Isto tako treba biti svjestan da svaki oblik kreatina koji se apsorbira iz tankog crijeva prvo prolazi kroz jetru (kao i sva hrana koju jedemo). U jetri se svaki ester cijepa (a to je kemijski oblik kreatin etil estera, kreatin piruvata, kreatin orotata, kreatin malata i dr.) . U krvotok dakle iz jetre ne odlazi ester već čista molekula kreatina. Molekula kreatina tada pomoću posebnih transportnih molekula ulazi u eritrocite (crvene krvne stanice) i leukocite (bijele krvne stanice) koji ih dalje raznose po tijelu. U mišiće kreatin prenose tzv CreaT kreatinski prenosioci.

12. Čuo sam da neke forme kreatina, poput kreatin etil estera i drugih ne navlače vodu o organizam (tj. potkožno tkivo) ?
Ovo je opet jedna od fama koja kruži. Činjenica je da svaki oblik kreatina veže na sebe vodu. To je i jedna od osnova njegovog djelovanja i pozitivnog učinka na snagu i anaboličke procese u mišiću. Što se tiče potkožnog tkiva, to je opet jedan od mitova. Zašto ? Jer kao što je navedeno u prošlom pitanju (pitanje 11), u krvotoku se ne nalaze esteri ili neki drugi oblici kreatina već čiste molekule kreatina, koje se po tijelu raznose krvnim stanicama, a u svaka druga tkiva njihov prijenos uvjetuju posebne transportne molekule (kanali). Znači oblik kreatina nema veze s njegovom distribucijom u tijelu.