Većina ljudi misli ako će jesti jedan ili dva obroka dnevno, da će smršaviti i da je to dobar put do vitke linije.

Odmah da vas na početku razuvjerim ako ste povjerovali u to – to je najobičniji mit i krivo uvjerenje za kojim ide jako puno ljudi. Optimalan broj obroka u jednom danu kojeg bi se trebao pridržavati svatko tko drži do zdrave prehrane je 5, odnosno, 3 glavna i 2 međuobroka. Najbitnije je da ne izgubite fokus sa doručka i da ga nikako ne preskačete jer je on obrok koji je stvarno važan za metabolizam i cijelokupno funkcioniranje vašeg organizma.

Ako jedete čak i više od 3 glavna obroka, ne brinite, ništa se neće dogoditi loše. Nećete se udebljati. Važno je da razmak između obroka u danu ne bude duži od 3 sata i da zbroj unesenih kalorija na dan odgovara vašim ciljevima, bez obzira radi li se o gubitku ili dobivanju kilograma.

Također, jedan urnebesan mit kojeg je još teže iskorijeniti među ljudima je obrok kasno navečer. Mnogi misle ako će gladovati navečer da će ih upravo to dovesti do željenih rezultata!

To je jako, jako pogrešno. Slobodno možete večerati čak i u 22 sata, samo se morate orijentirati na činjenicu što točno i koliko jedete. To mora biti lagan, ali zasitan obrok. Ne želite se najesti teške hrane prije spavanja i onda pola noći biti budni jer će vas boliti želudac.

Vrsta obroka koju preporučujem za večeru je lagana salata s piletinom ili tunom, posni sir i kuhano jaje ili posni sir pomiješan s proteinskim prahom što će razbuditi vaša osjetila i dovesti na vaš jelovnik nešto novo i zanimljivo, a istovremeno uskusno i zdravo.

 

No comment

Odgovori